Ga naar de inhoud

romeo

Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Nieuwe website om klachten PSD te groeperen!!! #622
  romeo
  Deelnemer

   Beste Jo,
   OK – er zijn heel veel mensen die klachten hebben of de PSD dienst. Maar wat zal U met die klachten doen? Inzamelen alleen heeft geen nut – bezorgd U ze dan ook bij het Ministerie of bij de commissie voor Toezicht (Wet Dupont) ?
   Blijven deze klachten anoniem ? want iedereen heeft ook schrik – als we onze klachten bekend maken zouden onze dossiers nog eens véééél langer kunnen aanslepen.
   Thanks for reply.
   Romeo

   In reactie op: kerstcadeautjes voor gedetineerden !? #615
   romeo
   Deelnemer

    Beste ikke,
    Dit is ‘in principe’ zo – maar het hangt veel af van de goede wil van de griffie, de directeur en het PSD. Vooral deze laatsten kunnen er nogal aan trekken en ze duwen u regelmatig met de neus erin dat V.I. een “gunst” is en geen recht. Dus heel veel geduld hebben we nodig.
    De V.I. datum van mijn gedetineerde is reeds maanden overschreden ook omdat het arrest van de rechtbank tergend lang op zich heeft laten wachten – maar daar houden zij geen rekening mee!! Ze steken zich voortdurend weg achter “de procedure” si en “de procedure” la.
    Veel succes – ik hoop dat het voor u allemaal vlot verloopt.
    Bye.

    In reactie op: SURB #610
    romeo
    Deelnemer

     Beste Bolle,

     Ik kan uw bericht alleen maar bevestigen. Ik weet goed over welke madam u het hebt op de PSD dienst van Brugge.
     Arrogantie heeft ze te koop. Ze doet precies wat zij wil en heeft bovenaldien zeer lange tenen.

     Het kan toch niet dat een ambtenaar (PSD – griffie …. ) die door de belastingbetaler – waaronder ook wij – betaald word, zomaar hun zinnetje kunnen doen.
     Het minste wat ze moeten doen is het werk waarvoor ze betaald worden zonder mensen te veroordelen. Dat behoort niet tot hun takenpakket.
     Is er iemand die weet bij welke dienst we terecht kunnen met klachten over de gebrekkige werking binnen de gevangenismuren. Is de Commissie van Toezicht hiervoor bevoegd ?

     In reactie op: kerstcadeautjes voor gedetineerden !? #609
     romeo
     Deelnemer

      Beste allen,
      Ik wil jullie allen op de hoogte brengen van de Kerstwensen van Minister Stefaan De Clerck. Ik citeer hierbij de omzendbrief die mijn gedetineerde onder de neus werd geschoven toen hij op het PSD – Brugge, bescheiden vroeg of hij de kerstdagen eens bij zijn moeder en familie zou mogen doorbrengen. Zijn V.I. datum was 15 mei 2009 – ja hoor u leest het goed : 2009. Zijn reclasseringsdossier is perfect in orde maar hij heeft nog steeds geen enkel uur buiten de gevangenis doorgebracht.

      Begin citaat :
      Contact : Van Melderen Catherine
      Federale Overheidsdienst Justitie – Waterloolaan 115 – 1000 Brussel
      Betreft : Mevrouw, mijnheer de Directeur

      Ik vestig Uw aandacht op het fit dat art. 6 per. 1 van de wet van 17 mei 2006 betreffende de externe rechtspositie van de veroordeelden tot een vrijheidstraf voorziet dat de veroordeelden, die genieten van penitentiair verlof, driemaal zesendertig uren per trimester de gevangenis mogen verlaten. Zij hebben derhalve de mogelijkheid hun verloven te plannen, rekening houdende met voorzienbare gebeurtenissen, zoals de feestdagen ter gelegenheid van Kerst en Nieuwjaar.

      In dezelfde context deel ik u mee dat de eindejaarsfeesten dan ook GEEN VOLDOENDE MOETIEF zijn om een uitgangsvergunning aan te vragen, zoals voorzien in het art. 4 par. 21 : zij vallen immers niet onder de wettelijke voorziene belangen en de aanwezigheid van de veroordeelde buiten de gevangenis is niet vereist.

      Voor de Minister,
      de directeur generaal
      H. Meurise

      Directoriaat generaal EPI
      Penitentiaire inrichtingen
      Directie – detentiebeheer

      Einde citaat

      Als dit geen warm gevoel geeft bij onze gedetineerden en hun dierbaren hé. Een echte schande hoe onze cultuur, normen en waarden worden verloochend door de CD&V’ers die staan te prediken als er verkiezingen zijn natuurlijk!! en hoe ze met onze gedetineerden de zot houden door ze van het kastje naar de muur te sturen.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)